nieuws

UIT-tips voor het hemelvaartweekend

DauwSuppen in Giethoorn
DauwSuppen in Giethoorn
Dauwtrappen of -suppen in de vroege morgen of feesten tot in de late uurtjes: het hemelvaartweekend staat bol van leuke activiteiten.

Fietsbingodauwtraptocht in Olst

Op Hemelvaartsdag is er de ‘Fietsbingodauwtraptocht’ in de omgeving van Olst. Een 25 km lange fietstocht, waarbij onderweg nummers voor de bingokaart worden verzameld. Halverwege de tocht is er een koffiestop met iets lekkers en na afloop de mogelijkheid voor een lunch. Inschrijven en starten kan tussen 09.00 uur en 10.00 uur op Sportpark Overwetering in Olst. De bingo begint om 13.00 uur.

DauwSuppen in Giethoorn

Giethoorn heeft iets leuks op Hemelvaartsdag: DauwSuppen. Maak een prachtige ‘Stand Up Paddle Boarding-tocht’ door het dorp en de natuur van Giethoorn. Iedereen (vanaf 13 jaar) kan het. De eerste groep start om 06.00 uur bij Surfschool Giethoorn / Camping d`Hof. Een SUP-board, wetsuit en schoentjes zijn aanwezig. Bij terugkomst staat er een heerlijk ontbijtje klaar. Wel even aanmelden.

Dauwtrap wandeling met ontbijt in Zwolle

Voor dag en dauw opstaan, een flinke wandeling maken en daarna uitgebreid ontbijten in de natuur: het kan op Hemelvaartsdag in Zwolle. Tijdens een vroege wandeling met een gids van Natuurmonumenten loop je langs de bedauwde IJssel en beleef je de stilte in de Vreugderijkerwaard. De start is om 06.00 uur bij Schapenhouderij De Vreugdehoeve in Zwolle en het duurt tot 09.00 uur.

Zomerfeesten in Sint Isidorushoeve

De zomerfeesten in Sint Isidorushoeve barsten woensdag los. De woensdagavond staat compleet in het teken van de rockband Golden Earring. Ook op de andere dagen zijn er live optredens van bekende topartiesten, er is kermis en op zondag 28 mei wordt het feest afgesloten met een combinerace, busscross en de hoevecross. Meer muziek in Overijssel op Hemelvaartsdag vind je hier.

Robin Hood in Hertme

Robin Hood is van donderdag  tot en met zondag in het openluchttheater Hertme te zien. Ruim 130 spelers vertolken het verhaal van de Engelse volksheld die zou stelen van de rijken en zijn buit verdeelde onder de armen. Het openluchttheater is getransformeerd tot een Middeleeuws dorpje. Er zijn vuurspuwers en circusartiesten, bij de herberg klinkt muziek en er is een Middeleeuwse markt.

Hemelvaart Feesten Delden

Al ruim veertig jaar zijn de ‘Hemelvaart Feesten’ in Delden een begrip. Van donderdag 25 tot en met 28 mei is er van alles te doen. Kermis, een grote druk bezochte braderie, vlooienmarkt, ringsteken, een zeepkistenrace en veel muziek op de pleinen. De ‘Hemelvaart Feesten’ worden op zondag afgesloten met een Oldtimershow en toertocht tussen 13.00 en 17.00 uur.
Kijk voor alle uit-tips in dit hemelvaartweekend op www.OverUIT.nl of download de gratis app. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.