nieuws

Kimmann en Van Benthem naar WK BMX

Niek Kimmann
Niek Kimmann © Pro Shots
Niek Kimmann en Merle van Benthem zijn geselecteerd voor de wereldkampioenschappen BMX in Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Bondscoach Bas de Bever selecteerde verder nog negen fietscrossers voor de mondiale eindstrijd, die van 5 tot en met 8 juni plaatsvinden.
Kimmann staat aan kop in het wereldbekerklassement. De Luttenaar won zondag in Heusden-Zolder en heeft nu in de WB-stand 795 punten. De Fransman Joris Daudet volgt met 685 punten. 
Van Benthem maakte onlangs haar rentree na lang blessureleed. Afgelopen weekend brak de BMX'ster uit Hengelo haar sleutelbeen in Heusden-Zolder, maar desondanks is ze wel opgenomen in de WK-selectie.
"We reizen met veel vertrouwen af naar het WK. Selectiebreed hebben we potentiële kandidaten voor de top acht en het podium", aldus De Bever, die bij de mannen verder Twan van Gendt, Dave van der Burg, Kevin van de Groenendaal, Jay Schippers en Joris Harmsen selecteerde. Bij de vrouwen krijgt Van Benthem gezelschap van Laura Smulders, Merel Smulders, Judy Baauw en Ruby Huisman.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.