Voetbalsters FC Twente beginnen play-offs met overwinning in Eindhoven

FC Twente Vrouwen is de play-offs om de titel begonnen met een overwinning. Op bezoek bij PSV in Eindhoven wisten de Enschedese voetbalsters met 4-2 te winnen.
De ploeg van Tommy Stroot begon voortvarend tegen PSV en kwam al na twee minuten op voorsprong. Ellen Jansen bracht de Enschedeërs op een vroege 0-1. De gasten roken bloed en lieten de Eindhovenaren niet naar adem happen. Dat leidde snel in de 0-2 van Bente Jansen, die fraai de bovenhoek vond. Even later zat FC Twente op rozen toen Joëlle Smits ook voor de 0-3 zorgde. Nadat de Twentse storm wat ging liggen kroop de thuisploeg meer uit haar schulp. Op slag van rust kwam PSV terug tot 1-3 door een benutte strafschop van Vanity Lewerissa.
Tien minuten na rust was de spanning op De Herdgang helemaal terug toen Jeslynn Kuijpers de aansluitingstreffer op haar naam bracht: 2-3. Verder liet FC Twente het niet komen, want tien minuten voor tijd werd de marge weer tot twee gebracht. Joëlle Smits schoot - met haar tweede van de avond - de 2-4 binnen. Daar bleef het ook bij in Eindhoven. Door de overwinning is FC Twente weer koploper in de stand van de play-offs om de titel.

PSV Vrouwen - FC Twente Vrouwen 2-4

0-1 Ellen Jansen (3)
0-2 Bente Janen (18)
0-3 Joëlle Smits (23)
1-3 Vanity Lewerissa (strafschop/45)
2-3 Jeslynn Kuijpers (55)
2-4 Joëlle Smits (79)
Bekijk hier de statistieken van FC Twente Vrouwen.