nieuws

Landenwedstrijd springen en dressuur in 2019 eenmalig naar Twente

Het CSI Twente is voor 2019 aangewezen om voor één jaar de fakkel over te nemen van Rotterdam. Dat jaar zal het CSI Twente dan ook CHIO Geesteren genaamd zijn. En dat is uniek, want ieder land mag maar één landenwedstrijd organiseren.
Volgend jaar is Rotterdam verantwoordelijk voor de EK springen, dressuur en para-dressuur, daarom zullen zij dat jaar niet het CHIO organiseren. Omdat een landenwedstrijd wel in Nederland als paardenland hoort, is het CSI Twente door de bond gekozen om een jaar de organisatie over te nemen.

Trots
“Wij vinden het een grote eer dat wij volgend jaar de landenwedstrijden mogen organiseren”, vertelt organisator Rob Maathuis. “Deze wedstrijdserie is de oudste ter wereld. Dat wij daar in 2019 onderdeel van uit maken maakt ons wel trots.”

Ervaring
Het CSI Twente heeft zich al twee keer eerder CHIO mogen noemen, respectievelijk in 1989 en in 1994. “Wij hebben vroeger ook al tweemaal de landenwedstrijden mogen organiseren, dus we zijn wel enigszins ervaren op dat gebied. De afgelopen jaren hebben we ook al veel aan de infrastructuur gedaan en daarom denk ik dat wij er zeker klaar voor zijn”, aldus Maathuis.

Het CHIO Geesteren staat van 17 tot en met 23 juni 2019 op de agenda.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.