nieuws

Parzyszek eert zieke moeder bij doelpunt: "Gevoel dat ik vandaag ging scoren"

Het was een bijzondere avond voor Piotr Parzyszek. De spits van PEC Zwolle stond voor het eerst sinds eind oktober weer eens in de basis, scoorde en bij het juichen liet hij een shirt zien met daarop: "Ik hou van je mama", voor zijn zieke moeder.
Over dat moment zei hij na afloop het volgende: "Mijn moeder is ernstig ziek. Die heeft nog maar een paar weken of dagen te leven. Dus toen de kans zich aandiende, dacht ik nu is wel het moment. Je hebt soms zo'n gevoel en ik had vandaag wel zoiets van het kan vandaag wel eens zo zijn dat ik vandaag ga scoren en dat ze het nog meemaakt. Dat is het minste dat je kan doen voor een vrouw die alles voor je heeft gedaan."
"Ik weet niet of ze het meekrijgt, in zo'n fase is het al. Ik weet dat m'n stiefvader in ieder geval de televisie heeft aangezet en dat ze zeker hebben gekeken."

"Geeft me heel veel kracht"

M'n moeder is al heel lang ziek, dus ik heb al veel meegemaakt. Privé is het heel moeilijk. Ik kan het wel handelen als ik erover praat omdat ik al heel veel heb gezien. Alleen, op het veld geeft het me heel veel kracht. En dat is misschien ook wel de reden waarom ik de afgelopen weken beter train, scherper ben, waardoor ik vandaag weer eens speel, denk ik.

Basisplek

Hij stond dus voor het eerst sinds lange tijd weer eens in de basis en dat was onverwacht: "Ik wist het gisteren al, maar laat ik zeggen dat ik het aan het begin van de week niet had verwacht. De trainer kwam gisteren naar me toe en zei je gaat morgen spelen. Gewoon op de manier invullen zoals altijd. Ik heb verder niet naar een verklaring gevraagd. Als je speelt, dan speel je en daar was ik allang blij om." In de video het hele gesprek met de spits.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.