nieuws

Van Staa benadrukt belang van zege: "Goed voor het vertrouwen"

Go Ahead Eagles wist vrijdagavond in de Jupiler League weer een keer drie punten over de streep te trekken. In de Adelaarshorst werd FC Oss met 2-1 verslagen. Volgens trainer Jan van Staa was de overwinning broodnodig.
"Deze zege is heel belangrijk", oordeelde Van Staa na afloop. "Los van het feit dat je het vertrouwen opkrikt, maar aan de andere kant ook de manier van spelen. En de kansen creëren. We weten waar we naartoe willen werken en dan is een overwinning heel plezierig binnen je groep. We hebben van tevoren afgesproken dat ze bij een zege een keer een vrij weekend hebben, want de ploeg heeft veel over zich heen gehad de laatste maanden. Dan moet je ze ook wel eens belonen."

"Tweede helft rug gerecht"

De trainer zag zijn ploeg voor rust wel onnodig op achterstand komen. "Ik moet zeggen dat we de eerste helft niet eens zo slecht spelen op het harde veld, alleen je komt dan een beetje knullig achter. Dat is vervelend, zeker bij een ploeg die de laatste weken niet over loopt van vertrouwen. De tweede helft hebben we de ruggen gerecht. De manier van spelen beviel erg goed en op basis daarvan hebben we denk ik dik verdiend gewonnen." 
Van Staa vervolgt: "We zijn fysiek op orde op het moment, dat is ook een plezierige bijkomstigheid en ze geloven ergens in. Gezien de volgende wedstrijd die er aan gaat komen (De Graafschap thuis, red), in een vol stadion waarschijnlijk, is het alleen maar hartstikke mooi dat we deze mensen hebben kunnen vermaken."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.