nieuws

Smeets met handbalsters naar kwartfinales WK na thriller tegen Japan

Martine Smeets (tweede van links)
Martine Smeets (tweede van links)
Martine Smeets uit Geesteren heeft zich met de Nederlandse handbalsters moeizaam geplaatst voor de kwartfinales van het WK. In de achtste finales werd maandag na verlenging gewonnen van Japan: 26-24.
Oranje begon flitsend aan het duel in Magdeburg en stond binnen vier minuten met 4-1 voor. Daarna ging het een stuk moeizamer tegen de stug verdedigende ploeg uit Azië. Nederland kwam in de slotfase van de eerste helft zelfs op achterstand, maar door een treffer van Snelder was de stand halverwege in evenwicht: 10-10.
Ook na rust waren de schoten van Nederland aanvankelijk te onzuiver om Japan in de problemen te brengen, waardoor het een gelijkopgaande strijd bleef. Tien minuten leek Oranje eindelijk weg te lopen bij Japan (19-16), maar de ploeg uit Azië kwam weer langszij (20-20), waardoor er een verlenging nodig was.
Daarin wist Nederland definitief afstand te nemen; het kwam al vlot op een voorsprong van twee punten en gaf die marge niet meer weg. Linkerhoekspeelster Smeets was verantwoordelijk voor drie treffers.
In de kwartfinales treft Oranje Tsjechië, dat maandag nipt won van Roemenië (28-27). Het duel met de Tsjechen wordt woensdag gespeeld.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.