nieuws

PEC Zwolle kijkt uit naar topper tegen "mooie ploeg" AZ

PEC Zwolle kijkt reikhalzend uit naar de topper van dinsdagavond tegen AZ. De Zwollenaren verloren dit seizoen pas tweemaal (van Ajax en PSV), maar treffen morgen dé ploeg in vorm.
AZ is de huidige nummer twee van de eredivisie. De ploeg uit Alkmaar won de laatste zeven competitiewedstrijden en kreeg in de laatste vier duels geen doelpunt tegen.

Bovenaan

"Ze staan niet voor niks tweede. Het is dat PSV achterlijk veel punten heeft gehaald, anders hadden zij waarschijnlijk bovenaan gestaan", denkt Bram van Polen.
De aanvoerder denkt dat het een interessant duel gaat worden: "Ze spelen een beetje hetzelfde systeem als wij. Ik ben ook wel benieuwd hoe het zal gaan. AZ is een mooie ploeg, ze spelen goed voetbal. Het ziet er goed uit, zoals zij het voor elkaar hebben. Maar dat geldt voor ons ook."

"Laten koppies niet hangen"

PEC Zwolle pakte zeven punten in de laatste drie duels. In die wedstrijden kwam de ploeg van trainer John van 't Schip steeds eerst op achterstand. Van Polen: "Wij zitten ook in een aardige flow. Of we nou voor of achter komen, we laten de koppies niet hangen. Dat is wel een kwaliteit van ons dit jaar."
Daarom moet het voor PEC ook mogelijk zijn om de zegereeks van AZ te beëindigen: "Met name omdat we thuis spelen, met ons publiek erachter, heb ik er wel vertrouwen in."

Sneeuwvrij

Ondanks de winterse omstandigheden kon PEC Zwolle maandag gewoon op het eigen veld trainen. Het kunstgras was sneeuwvrij gemaakt. "Het was wel lichtelijk glad. Ik hoop niet dat het al te veel gaat opvriezen. Ik denk dat de sneeuw die vandaag valt er tot morgenochtend op blijft liggen. En hopelijk blijft de temperatuur tot morgenavond dan een beetje boven nul."
Op Philippe Sandler en Dico Koppers na is iedereen inzetbaar tegen AZ. Van 't Schip liet doorschemeren dat hij zijn basisformatie mogelijk gaat wijzigen, maar wilde de opstelling maandag nog niet prijsgeven.
Het duel begint dinsdag om 20.45 uur en is live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.