Heracles Almelo kansloos onderuit bij AZ

Heracles Almelo heeft het uitduel bij AZ kansloos verloren. In Alkmaar werd het 5-0 voor de thuisploeg.
AZ was in de beginfase de meest dreigende ploeg. Weghorst en Koopmeiners probeerden het met schoten, maar kwamen niet tot scoren. Na ongeveer twintig minuten kwam Heracles wat beter in de wedstrijd, maar grote kansen leverde dat niet op. Niemeijer probeerde het nog wel van afstand, maar Bizot kon pakken. Van Overeem kreeg namens AZ kort voor rust nog een goede kans, maar hij schoot in buitenspelpositie naast. Ruststand 0-0.
AZ begon ook goed aan de tweede helft en Til dacht aan een strafschop, maar kreeg die niet van Van de Graaf. Na een goede kans voor Weghorst, was het tien minuten na rust raak. Jahanbakhsh zette voor en zag de bal via Castro het doel in gaan: 1-0. Een kwartier voor het einde zorgde Til met een bal onder Castro door voor de 2-0 en vijf minuten later was het beslist. Jahanbakhsh zorgde voor de derde treffer voor AZ. Kort voor het einde maakte Weghorst tegen zijn oude club de 4-0 en in blessuretijd zorgde Svensson voor de 5-0 eindstand.

AZ - Heracles Almelo 5-0

1-0 Castro/(55/eigen doelpunt)