nieuws

Go Ahead Eagles verliest spektakelstuk bij MVV Maastricht

Go Ahead Eagles is de Jupiler League begonnen met een 4-3 nederlaag bij MVV Maastricht. Defensief gestuntel zorgde er voor dat een late 2-3 van Langedijk niet over de streep getrokken werd. 
De Deventenaren kenden een wisselvallige voorbereiding op het seizoen, maar startten scherp tegen MVV. De ploeg van Leon Vlemmings speelde fel en creëerde al snel een veldoverwicht. Tot grote kansen resulteerde dat niet, maar na ruim een kwartier was het wel raak. De thuisploeg verspeelde de bal waarna Sam Hendriks de bal in de verre hoek schoof. Na een half uur kwam MVV makkelijk terug op 1-1 toen Go Ahead niet goed stond bij een hoekschop. 
MVV nam daarna het heft stevig in handen en dat spelbeeld veranderde niet in de tweede helft. Meteen na rust hield doelman Stevens met een paar prima reddingen de bezoekers op de been. Toch was het Go Ahead Eagles dat weer op voorsprong kwam. En weer was het Sam Hendriks die scoorde. 
Heel lang konden de bezoekers niet genieten van de voorsprong, want MVV kwam via een frommelgoal al snel weer langszij. De Deventenaren speelden met een onervaren verdediging en dat was zo nu en dan te zien. Okita profiteerde.
Vlak voor tijd was het woord weer aan Go Ahead Eagles. Pieter Langedijk, in zijn eerste officiële wedstrijd, scoorde op fraaie wijze de 2-3, na een prima assist van Groenbast. Toch ging het nog helemaal mis voor Go Ahead. Ogunjimi scoorde nadat Koolhof alle ruimte kreeg voor een voorzet en vlak daarna kwam MVV zelfs nog op 4-3. Een mislukte aanname van Okita verraste doelman Stevens. 

MVV Maastricht - Go Ahead Eagles 4-3 (1-1)

0-1 Hendriks (18)
1-1 Janssens (28)
1-2 Hendriks (65)
2-2 Okita (72)
2-3 Langedijk (83)
3-3 Ogunjimi (88)
3-4 Okita (90)
Arbiter: Manschot
Geel: Loshaj, Overgoor, Soumaoro
MVV Maastricht: Verrips, Janssens, Mmaee (Golpek/85), Pereira, Loshaj, Ogunjimi (Thuys/92), Koolhof, Schroijen, Nys, Ciranni en Okita
Go Ahead Eagles: Stevens; Suk, Soumaoro, Ketting, Groenbast; Langedijk (Maneschijn/91), Hölscher, Overgoor, Thomas (Eghan/63); Hendriks, De Kogel (Werkhoven/75)
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.