nieuws

Website voor FC Twente-liefhebber met alle historische feitjes

"Zelfs spelers die maar twee minuten hebben meegedaan in een bekerwedstrijd, staan op de site". Liefhebbers van feitjes, cijfers en statistieken over FC Twente kunnen sinds vandaag terecht op een nieuwe website. Clubarchivaris Martin Peters heeft alle data over spelers, trainers en wedstrijden sinds de oprichting in 1965 verzameld op www.fctwentestatistieken.nl.Â
Peters is blij met de lancering van de website. "Je zou het een levenswerk kunnen noemen. En daarom is het mooi dat de gegevens nu voor iedereen beschikbaar zijn." 
Sinds jaar en dag verzamelt Pieters gegevens over FC Twente. Vanaf 1998 hield hij alle wedstrijden bij. Om de database compleet te maken volgde nog eens een flinke speurtocht. "Ik haalde informatie uit voetbaltijdschriften en speurde in gemeentearchieven. Ik heb er erg veel tijd in gestoken." 

Kenner

Overigens somt Peters zelf de feitjes over FC Twente nog op zonder hulp van de site. De speler met de meeste Europese wedstrijden noemt hij zonder twijfel: "Wout Brama". 
De site is opgebouwd in samenwerking met FC Twente. Peters: "Daardoor weet ik nu zeker dat dit werk ook wordt voortgezet als ik het niet meer kan. Maar ik ga voorlopig nog even door hoor." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.