nieuws

René Hake wil goede eerste thuiswedstrijd van FC Twente

FC Twente speelt zaterdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen VVV Venlo. Trainer René Hake hoopt op een goede start in De Grolsch Veste.
Hake:" Je wil graag wat laten zien in de eerste wedstrijd en voor het thuispubliek goed beginnen." Daarvoor zag hij voldoende aanknopingspunten in de met 2-1 verloren seizoensopening bij Feyenoord: "Een aantal dingen ging erg goed, vooral verdedigend. We stonden compact en hebben weinig weggeven." Tegen VVV Venlo, dat de eerste wedstrijd met 3-0 won van Sparta, hoopt Hake dat Twente ook opbouwend wat meer kan laten zien. "Van achteruit kan het voetballend veel beter dan tegen Feyenoord, daar lieten we de kans om er uit te voetballen vaak liggen."
Volgens Hake ligt er wel wat druk bij Twente, om in de eerste wedstrijd in eigen huis ook drie punten te pakken: "Er hoort ook wat druk te zijn. FC Twente moet in eigen huis in staat zijn van VVV te winnen." Maar een makkelijk avondje verwacht de trainer niet. "We zullen daar wel allemaal ons stinkende best voor moeten doen."
Twente traint vrijdagmiddag nog en daarbij zal ook Hidde ter Avest proberen aan te sluiten. Hij heeft een beschadiging aan z'n netvlies nadat hij een bal op zijn oog kreeg tegen Feyenoord en trainde daarom deze week apart. Verder is bij FC Twente Haris Vuckic nog geblesseerd.
De wedstrijd van FC Twente tegen VVV Venlo begint zaterdag om 18:30. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.