nieuws

Vierde etappezege voor Sunweb in Tour de France

Warren Barguil wint op de Izoard
Warren Barguil wint op de Izoard © ANP/EPA
Sunweb blijft de successen maar op elkaar stapelen in de Tour de France. Warren Barguil heeft donderdag de rit naar de Izoard gewonnen en dat is alweer de vierde etappezege voor de ploeg van manager Iwan Spekenbrink uit Markelo.
Barguil - die eerder op de Franse nationale feestdag 14 juli al de snelste was - heeft zich ook verzekerd van het winnen van de bolletjestrui, mits hij Parijs haalt. Zijn voornaamste belager, de Sloveen Primoz Roglic, had donderdag punten moeten pakken om zijn achterstand te verkleinen. Dat gebeurde niet, waardoor de Fransman van Sunweb drie dagen voor het einde al zeker is van de eindzege.
Sprinter Michael Matthews, die ook al twee etappes won voor Sunweb, is normaal gesproken de winnaar van de groene trui. Na het uitvallen van Marcel Kittel heeft Matthews een straatlengte voorsprong op de nummer twee, André Greipel.
In de etappe van vandaag werd de Colombiaan John Darwin Atapuma tweede, net voor de Fransman Romain Bardet. Het tweetal kwam twintig seconden na Barguil over de streep. 
De Brit Chris Froome, vierde, behield in de laatste bergrit de gele trui en lijkt op weg naar zijn vierde Tourzege. Zaterdag is er nog een individuele tijdrit in Marseille, maar eerst gaat het vrijdag over deels heuvelachtig terrein van Embrun naar Salon-de-Provence. De Tour eindigt zondag in Parijs.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.