nieuws

Dalfsen grijpt naast zevende landstitel na kraker tegen VOC

De handbalsters van Sercodak Dalfsen hebben zaterdagmiddag de beslissende wedstrijd om het landskampioenschap verloren. In Amsterdam eindigde de kraker tegen VOC in 24-23. Dalfsen werd de afgelopen zes keer nog kampioen van Nederland.
Na een gelijkopgaande beginfase sloeg VOC een gaatje van drie punten, maar door meerdere tijdstraffen aan Amsterdamse zijde kwam Dalfsen weer langszij. Beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte en dus stond er halverwege een gelijke stand op het scorebord, 10-10.
Ook in de tweede helft ging het lang gelijk op, maar opnieuw nam VOC een voorsprong. Dalfsen stuitte te vaak op keepster Martine Hoogewoud en kon daardoor het gaatje niet dichten. In de slotfase kwam Dalfsen, dat met Larissa Nusser (acht treffers) de absolute uitblinker had, toch weer langszij en wist de ploeg van trainer Peter Portengen opnieuw een gat van drie punten te dichten. In een zinderende slotfase trok VOC toch aan het langste eind. Fabiënne Logtenberg kreeg in haar allerlaatste seconde als speelster rood en daarna scoorde VOC vanuit een strafworp de winnende treffer, 24-23.
Dalfsen en VOC komen elkaar dit seizoen nog eenmaal tegen. Komende donderdag treffen beide ploegen elkaar in de bekerfinale, die gespeeld wordt in Almere.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.