nieuws

Bewakingseenheid politie oefent in Haaksbergen

Bezoekers van het centrum van Haaksbergen zullen vanmiddag even vreemd opgekeken hebben, toen ze zwaar bewapende politiemensen zagen bij onder meer het gemeentehuis. Al snel bleek het om een oefening te gaan van de speciale bewakingseenheid van de politie.
Het gaat om gewone agenten, die extra getraind zijn om waar nodig ingezet te worden voor de bewaking van gebouwen. Gespeeld werd dat in het gemeentehuis een vergadering was over de komst van een asielzoekerscentrum. Een tegenstander daarvan kwam met een honkbalknuppel verhaal halen.
Verhaal gaat verder onder de foto
Fotograaf: RTV Oost / Jaap Even Bewakingseenheid politie oefent in Haaksbergen

Geboeid afgevoerd

Iedereen die het gemeentehuis in wilde, ook ambtenaren die even naar buiten gelopen waren voor een wandelingetje, moest zich legitimeren. De gegevens werden stuk voor stuk nagetrokken. De tegenstander van het asielzoekerscentrum werd uiteindelijk tegen de grond gewerkt en geboeid afgevoerd.
Verhaal gaat verder onder de foto
Fotograaf: RTV Oost / Jaap Even Bewakingseenheid politie oefent in Haaksbergen
"Dit is een heel nuttige oefening"", vertelt Marjolijn Abbink van de politie Oost Nederland. "Het is deze keer toevallig in Haaksbergen en dat er nu net kermis gaande is in het centrum is alleen maar mooi. Daardoor zijn er meer mensen, die kunnen zien wat we doen."

Scherfwerende helmen

De leden van de bewakingseenheid zijn goed uitgerust. Ze hebben een MP5-geweer met richtmiddelen en een standaard om ook liggend te kunnen schieten, extra zware kogelwerende vesten en scherfwerende helmen.
Op meerdere plekken staat een bord waarop staat te lezen dat het om een oefening gaat. "Gelukkig maar", reageert een voorbijganger. "Anders was het toch wel en beangstigend tafereel geweest. Maar het is zeker goed dat ze dit doen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.