nieuws

'Ex-medewerker zorgboerderij Kallenkote liet geslachtsdeel zien aan stagiaires'

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia © iStock
Zeven stagiaires van een zorgboerderij in Kallenkote beschuldigen een voormalige pedagogisch medewerker van de instelling van zedendelicten. Twee van hen deden aangifte en vandaag stond de 27-jarige man uit het Drentse Ruinerwold terecht voor de rechtbank in Zwolle.
Het Openbaar Ministerie heeft een maand voorwaardelijke celstraf en behandeling geëist tegen de man. Volgens de officier van justitie liet de man meermaals zijn ontblote geslachtsdeel zien aan de meestal minderjarige stagiaires. Dat gebeurde op momenten dat de man bij de zorgboerderij in het wild ging plassen.

Geslachtsdeel

Op die momenten zou hij zich naar de stagiaires toegedraaid hebben, waardoor ze niet konden ontkomen aan een blik op zijn geslachtsdeel. Hij zou zelfs met zijn broek open naar de meisjes zijn toegelopen.
De medewerker zou gezegd hebben dat hij zich niet schaamde, gevraagd hebben of ze erbij kwamen staan en geïnformeerd hebben 'of hij groot genoeg' was. Ook zou hij een van de stagiaires gevraagd hebben wat hij op zijn geïrriteerde liezen moest smeren om haar vervolgens te confronteren met een stijf geslachtsdeel.

'Niet bewust'

De 27-jarige Drent ontkent niet dat hij weleens in het wild plaste als hij aan het werk was. "Ik kom van het platteland, daar is het gewoon dat je als man gewoon gaat", zo verklaarde hij tegenover de Zwolse rechters. Maar dat hij zich bewust bloot gaf in de richting van de stagiaires, dat ontkent hij.
"Ik heb mijn handen er altijd voor", zo verweerde hij zich. "Ze hadden er absoluut bewust naar moeten kijken, anders hadden ze niets gezien." Waarom de stagiaires hem beschuldigen zegt de Drent niet te begrijpen. Tegenover de rechters vertelde hij dat hij het de stagiaires het liefst zelf wil vragen. Over twee weken doet de rechtbank uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.