nieuws

Gehandicapte Patrick krijgt na diefstal meerdere driewielers aangeboden: 'Dit is hartverwarmend'

Patrick bij het dagverblijf in IJsselmuiden met een soortgelijke driewieler
Patrick bij het dagverblijf in IJsselmuiden met een soortgelijke driewieler © RTV Oost
Hij heeft de driewielers nog net niet voor het uitkiezen, maar de gehandicapte Patrick (47) uit Kampen krijgt van alle kanten hulp aangeboden. Zijn zus Angelique is blij met alle reacties: “Dit is hartverwarmend.”
Zoals gemeld werd de driewieler van de verstandelijk beperkte Patrick gestolen uit de afgesloten tuin van het gezinsvervangend tehuis. Omdat hij regelmatig rondjes fietst in de tuin is de Kampenaar na de diefstal behoorlijk van slag.

Helpende hand
Na een verhaal hierover op de website van RTV Oost wordt Patrick nu vanuit het hele land de helpende hand toegestoken. “Er zijn mensen die spontaan aanbieden om een inzamelingsactie op touw te zetten. Een drietal mensen zegt een driewieler aan te willen bieden. Onder meer iemand die zegt ‘m niet meer te gebruiken en ook van een mevrouw uit Hilversum, van wie de vader er niet meer op rijdt.”

Er lijkt dus een oplossing voor Patrick. “We hebben de fietsen nog niet gezien, maar het lijkt allemaal goed te komen.”

Tips

Bovendien heeft Angelique nog goede hoop dat de verdwenen fiets van Patrick alsnog opduikt. “Dat-ie bijvoorbeeld door kwajongens ergens in een sloot is achtergelaten. Ik kreeg twee tips dat mensen ‘m hier in Kampen hadden gezien, maar dat bleek loos alarm.”

Met Patrick gaat het intussen redelijk goed. “En als ik dan al die reacties krijg van mensen die zo met hem meeleven, doet dat enorm goed. Hartverwarmend.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.