nieuws

Oldenzaal heeft weer een college; drie wethouders benoemd

Oldenzaal heeft weer een college; drie wethouders benoemd
Oldenzaal heeft weer een college; drie wethouders benoemd © Gemeente Oldenzaal
Oldenzaal heeft weer een college van burgemeester en wethouders. De wethouders Renkema, Christenhusz en Zinkweg zijn vanavond beëdigd.
Al vrij snel na de verkiezingen werd duidelijk dat in Oldenzaal werd aangestuurd op een college van Werknemersgroepering (WG), CDA en VVD. Samen kwamen ze tot een coalitie-akkoord met als titel 'Verbinden door los te laten'.

Tweede termijn

Rob Christenhusz van de WG gaat voor een tweede volle termijn, net als Alida Renkema van het CDA. Christenhusz volgde in 2012 partijgenoot Henk Winkelhuis op, die er tussentijds mee stopte. Renkema werd drie jaar geleden de opvolger van Hans Bekke, die ook tussentijds vertrok.
Nieuw is Evelien Zinkweg, die namens de VVD plaats neemt in het college. Waar het vorige college nog vier wethouders had, onder wie een part-timer, daar zijn nu drie fulltimers.

Afscheid

Het vorige college werd nog gevormd door WG, CDA en GroenLinks. Manouska Molema van GroenLinks heeft vorige week afscheid genomen na een periode van vier jaar als wethouder.
Burgemeester Theo Schouten is nog een paar maanden voorzitter van de gemeenteraad van Oldenzaal. Per 1 juli loopt zijn termijn af. Vorig jaar gaf hij al aan geen tweede termijn te ambiëren, omdat hij diezelfde maand 65 wordt. Tot een opvolger is benoemd zal Schouten optreden als zijn eigen waarnemer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.