nieuws

Dieven aan de haal met driewieler van gehandicapte Patrick uit Kampen: ‘Hij is behoorlijk van slag’

Zus Angelique en Patrick, die na de diefstal van zijn driewieler ontroostbaar is
Zus Angelique en Patrick, die na de diefstal van zijn driewieler ontroostbaar is © RTV Oost
Wat zus Angelique betreft, lijdt het geen enkele twijfel: de dieven die ervandoor gingen met de driewieler van haar gehandicapte broer Patrick (47) wisten drommels goed waar ze mee bezig waren. “Het is overduidelijk te zien, wat voor persoon gebruikt maakt van deze fiets.” Patrick is intussen ontroostbaar.
De Kampenaar woont in het gezinsvervangend tehuis De Stolpen aan de Jacob Catsstraat. Met de driewieler de openbare weg op zit er niet in, maar de fiets is zijn lust en zijn leven. “Patrick heeft het syndroom van Down. De straat op is zodoende te gevaarlijk. Maar hij rijdt er rondjes mee door de tuin.”

Bekende verschijning
Patrick vormt volgens zus Angelique een bekende verschijning in Kampen en IJsselmuiden, waar hij naar het dagverblijf gaat. 
Mensen kennen hem van gezicht, als hij met de duofiets door het dorp rijdt. “Mensen die hem zien rijden, moedigen hem dan aan. De duofiets staat echter bij de fietsenmaker, waardoor Patrick momenteel even helemaal niets meer kan. Dat maakt het extra sneu voor hem.”

Van slag
Patrick is volgens zijn zus behoorlijk van slag door de diefstal. “Het lastige is om hem dat vanwege zijn handicap duidelijk te maken. Hele gesprekken voeren, kan hij niet. Maar hij zegt voortdurend ‘Fiets weg’. Normaal gesproken is hij met dit warme weer in de tuin te vinden, maar hij zit nu hele dagen binnen.”
Even een nieuwe driewieler kopen is volgens haar niet aan de orde. “Zo’n driewieler kost zo 2.000 euro.”
Oproep
Angelique heeft een oproep op Facebook geplaatst, die intussen massaal wordt gedeeld.

Patricks driewieler stond in de tuin en is vanaf de weg amper te zien, aldus zus Angelique. “De tuin is afgesloten met een hekje dat op slot zit. Ik vermoed dat de driewieler door twee personen over het hekje is getild. Anderen zeggen dat die fiets allang naar het buitenland is, maar stiekem hoop ik erop dat kwajongens het uit baldadigheid hebben gedaan en dat-ie toch nog weer ergens opduikt.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.