nieuws

Atletiekvereniging SISU Almelo gezonde kantine met predikaat goud

Ze doen het ontzettend goed, de medewerkers van de kantine van atletiekvereniging SISU Almelo. Want in hun kantine is het gezond. En daarom gaf de wethouder ze zaterdagochtend een gouden predikaat.
Wethouder Irene ten Seldam is trots. 'Naar mijn idee is dit predikaat te vergelijken met het koninklijke lintje. Het keukenteam van SISU Almelo heeft dit meer dan verdiend', aldus ten Seldam.

Weg met de vette hap

'Een frituurpan in de kantine van een sportclub is echt niet meer van deze tijd. Deze ging dus ook als eerste de deur uit toen onze gezonde plannen vorm begonnen te krijgen. Het kostte ons vele uurtjes praten en brainstormen met vooral de jonge leden van de atletiekvereniging maar het is gelukt. Iedereen heeft de neus inmiddels dezelfde kant op wanneer het gaat over gezonde voeding en drank', aldus de enthousiaste Lieneke Hardon van het SISU keukenteam.

Geen derde helft

'De omslag in de atletiekwereld zal minder groot zijn dan bijvoorbeeld een voetbalclub. Atleten kennen niet of nauwelijks een derde helft. Bier wordt hier al jaren niet meer geschonken. En wat betreft de voeding, de dames hebben fantastische alternatieven bedacht. Zelfs de jeugd is inmiddels overtuigd én enthousiast', aldus atleet Erik Endlich.

Team:Fit

Het predikaat goud wordt toegewezen door Team:Fit. Een initiatief van Jongeren Op Gezond Gewicht, gesubsidieerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Deze organisatie zet zich in voor een gezonder aanbod in sportkantines. Als team doen ze dit samen met ouders, sportclubs, vrijwilligers, accommodaties, experts en partners.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.