nieuws

Vijf jaar cel in zaak 'Broedermoord' Enschede

Marnellyson 'Malontje' Quirindoongo
Marnellyson 'Malontje' Quirindoongo © Facebook Marnellyson
Davidson Q. is veroordeeld tot vijf jaar cel voor het doodsteken van zijn broer Marnellyson in Enschede. De rechter acht doodslag bewezen. Tegen Davidson was door Justitie ook vijf jaar geëist.
Marnellyson 'Malontje' Quirindoongo overleed half augustus vorig jaar aan de gevolgen van een steekwond. Hij kreeg een mes in zijn rug gestoken tijdens een ruzie in een huis aan de Kremersmaten. 

Ongewild

De rechtbank Overijssel oordeelt dat Davidson zijn broer niet dood heeft gewild, maar wel dat hij willens en wetens het risico aanvaardde dat zijn broer zou overlijden omdat hij hem met een mes stak ter hoogte van het hart en de longen.
De rechter zegt verder dat hij zich realiseert dat Davidson de ruzie niet is begonnen en op de bewuste avond meermalen is aangevallen door z'n broer. Ook wordt in de strafmaat meegenomen dat Davidson z'n broer is verloren en verder zal moeten leven met dit gemis. 

Scenario's

Davidson heeft altijd ontkend dat hij het mes in de rug van zijn broer heeft gestoken. Volgens Davidson is zijn broer Marnellyson met zijn rug bovenop het mes gevallen. Het mes zou op de bank hebben gelegen. De rechtbank acht dat scenario onwaarschijnlijk, onder meer omdat getuigen verklaren dat Marnellyson bij de ruzie bovenop zijn broertje lag en niet met de rug de bank heeft geraakt.

Valse getuigenis

Twee getuigen die er die avond bij waren, Tjepi en Gaby, hebben steeds aan Justitie verklaard dat ze niet hebben gezien dat Davidson heeft gestoken. Gisteren bracht RTV Oost het nieuws naar buiten, dat getuige Gaby aan zijn beste vriend heeft verteld dat hij wel degelijk Davidson heeft zien steken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.