nieuws

Daklozenopvang in Zwolle extra alert en op zoek naar handschoenen

"We houden iedereen nu extra goed in de gaten omdat het buiten zo koud is", vertelt Jorien Hulsman van daklozenopvang De Herberg in Zwolle. "We hebben nog wel handschoenen, mutsen, sjaals en winterkleding nodig, want we zijn door onze voorraad heen."
Per nacht slapen er zo'n vijftig tot zestig daklozen in de opvang aan de Nijverheidstraat. En op koude dagen als deze is iedereen welkom, ongeacht of ze bekend zijn.
"We zijn ook extra alert. Als er mensen niet zijn die er normaal zijn, dan doen we een berichtje naar de politie zodat er wordt uitgekeken naar die mensen."
Winterkleding nodig
De opvang plaatste dit weekend een oproep op Facebook om winterkleding te brengen. "We hebben vaak wel een voorraadje, maar daar zijn we nu doorheen. En we hebben nog de hele winter voor ons, dus we kunnen nog wel wat handschoenen gebruiken."
De oproep leverde direct het nodige op. "Er kwam al iemand naar ons toe om een stapeltje te brengen en een andere man heeft mutsen en handschoenen besteld. Die krijgen we eind deze week. Het is overweldigend hoeveel gehoord eraan wordt gegeven. Dat is ontzettend fijn."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.