nieuws

Rijssense zamelt kruidnoten in voor militairen op missie in het buitenland

Militairen die op missie zijn in het buitenland hebben dankzij de Rijssense Jackhilline Dannenberg uit Rijssen genoeg kruidnoten en borrelnootjes om de komende feestdagen mee door te komen.
De zoon van Jackhilline was op missie in Mali en zij zond hem af en toe wat lekkers toe, want het standaard eten is erg sober. Toen ze erachter kwam dat lang niet iedere militair een pakketje met lekkers kreeg van het thuisfront vond ze dat erg sneu.

Slapeloze nachten

"Ik kreeg er slapeloze nachten van", zegt Jackhilline. "Een kennis bracht mij op het idee van een Facebook-actie en dat is nu een succes gebleken.
Jackhilline zamelt lekkernijen in zoals BiFi worstjes, kruidnootjes, borrelnootjes, chips, muslierepen, snoep, puzzelboekjes en tijdschriften. "Dan hebben die eenzame jongens en meisje op missie tijdens de feestdagen ook wat lekkers", zegt Jackhilline.

Al meer dan 100 pakketten

"Ik dacht tien tot twaalf pakketjes op te halen, maar dat werden er 43", zegt Jackhilline. Vandaag staat ze, net als gisteren, bij een supermarkt aan de Hendrik Jan van Opstallstraat in Rijssen om spullen in te zamelen. De teller staat inmiddels al op meer dan 100 pakketten.
Ook defensie werkt mee aan de actie. Toen zij hoorden van de inzamelingsactie van de Rijssense vroegen ze haar of ze dit over het hele land wilde uitrollen. Binnenkort staat Jackhilline namens de Thuisfrontafdeling van Defensie in Zeewolde, Ermelo, Putten en Hardenwijk om lekkers in te zamelen.
Ook bedrijven hebben de weg naar Jackhilline gevonden. Zo heeft ze al 300 voorverpakte worstjes gratis mogen ontvangen en van uitgevers stapels met tijdschriften.

Overdonderd door media aandacht

Een grote groep vrijwilligers staat haar bij. En ook defensie stelt opslagruimte beschikbaar. De actie loopt nog t/m 27 november. De bedoeling is dat de dozen met lekkernijen voor 5 december bij de uitgezonden militairen in Mali, Litouwen en Irak zijn.
Jackhilline is overdonderd door alle aandacht. Zo hebben 3FM en RTL 4 hebben haar inmiddels ook benaderd voor een interview, zo valt te lezen op Facebook. Meer informatie over de actie is te vinden op de Facebookpagina Militairen op Missie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.