nieuws

Start landelijke campagne tegen mensenhandel op Thorbecke Zwolle

De landelijke campagne tegen kinder- en mensenhandel is vanmorgen tijdens de Europese dag tegen de mensenhandel  afgetrapt in Scholengemeenschap Thorbecke in Zwolle.
Omdat er steeds meer op scholen wordt geronseld voor seks tegen betaling en het dealen van drugs, is het volgens Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM!) belangrijk dat er op scholen een bewustwordingscampagne van start gaat.
Naar schatting zijn er per jaar 6.250 slachtoffers van mensenhandel. "Wat veel mensen niet weten is dat er in ons land ook dagelijks wordt gehandeld in mensen; volwassenen, jongeren én kinderen", legt Frank Noteboom van CKM! uit. 

Onderzoek

Corinne Dettmeijer, Nationaal Rapporteur Mensenhandel en Seksueel Geweld tegen Kinderen, hield samen met de Verenigde Naties een onderzoek naar kinder- en mensenhandel. "Daaruit blijkt dat 257 op de 100.000 Nederlandse meisjes tussen de 12 en de 17 jaar slachtoffer wordt."

Kwetsbare groep

"We hebben hier op school te maken met een doelgroep die kwetsbaar is voor uitbuiting", aldus Esther Verdonk van de Thorbecke Scholengemeenschap. "Door deze voorlichting doen we ons best om de kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomst."
Tijdens de startbijeenkomst kregen de leerlingen een inkijkje in de omstandigheden waaronder de minderjarige slachtoffers uitgebuit worden. Er was een documentaire te zien over mensenhandel en er spraken enkele ervaringsdeskundigen onder wie jonge meiden die slachtoffer zijn geworden van loverboypraktijken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.