nieuws

Vrijwilligers Stichting 100% Tukker helpen ouderen in Enschede in de tuin

Stichting 100% Tukker geeft een nieuwe betekenis aan het woord noaberschap. Er wordt hulp geboden aan ouderen met klusjes, bijvoorbeeld in de tuin. Vandaag ging het project 'De Groene Noaber' van start.Â
Ambassadeur van de stichting 100% Tukker, Jan van Staa, trapte het project af in de achtertuin van een oudere in Enschede.

Groene Noaber

De stichting wil in samenwerking met Alifa Welzijn Ouderen bedrijven enthousiast maken om werknemers tijdens werktijd beschikbaar te stellen voor een paar uur vrijwilligerswerk.  
Dat vrijwilligerswerk kan van alles zijn. "Bijvoorbeeld klusjes in de tuin of administratief werk. Maar ook is het bedoeld voor social talk. Bijvoorbeeld een kop koffie drinken of een wandeling in het park", vertelt initiatiefnemer Ufuk Ermis.

Lichamelijk

Vandaag werden de eerste drie tuinen van ouderen in Enschede opgeknapt. Bij Jan Geerdink werd zijn hele achtertuin geschoffeld. "Ik kan dit zelf niet meer. Tussen de oren wil het nog wel, maar lichamelijk niet meer."
Iets verderop in Enschede wordt de tuin van Ludwig gedaan. Hij kan het tuinieren ook lichamelijk niet meer aan, maar vindt de vrijwilligers in zijn tuin wel erg gezellig. "Het is een keer wat anders. Normaal gesproken is het hier ook maar zo stil."
De Stichting 100% Tukker hoopt meer bedrijven enthousiast te maken en het project verder uit te rollen naar Hengelo en Almelo. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.