nieuws

Voetbalclub Rigtersbleek in rouw na overlijden speler Maykel van der Woning (15)

Herdenkingsplek Maykel van der Woning
Herdenkingsplek Maykel van der Woning
Voetbalvereniging Rigtersbleek in Enschede heeft na het overlijden van speler Maykel van der Woning (15) besloten dat de jeugdelftallen B2 en B3 geen shirts met nummer 5 meer gebruiken. Maykel was sinds jonge leeftijd fanatiek voetballer en speelde met shirtnummer 5.
Vanmorgen heeft de vereniging de speler herdacht en is na afloop een onderlinge wedstrijd gespeeld als eerbetoon aan Maykel. In het clubhuis is een herdenkingshoek - met foto en shirtnummer 5 - ingericht.

Foto krijgt plek in Hall of Fame

Voorzitter Arjan Kampman van Rigtersbleek geeft aan dat niet alleen hij, maar ook alle andere clubleden zijn aangedaan door het plotselinge overlijden. "Waarschijnlijk spelen we de eerste wedstrijd medio augustus met rouwbanden en zijn foto komt in onze Hall of Fame", zegt Kampman.
Maykel overleed in het ziekenhuis aan de gevolgen van de verwondingen die hij donderdag had opgelopen bij een ongeluk op zijn leerwerkplek in Enschede. Het ongeluk gebeurde op een schip waarop hij aan het werk was. 
Evenals de voetbalvereniging heeft de school van de overleden jongen, het Bonhoeffer College in Enschede, een herdenkingsplek ingericht.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.