nieuws

Raymond Berghuis uit Westerhaar loopt voor tiende keer mee in defilé Nederlandse Veteranendag

Oorlogsveteraan Raymond Berghuis uit Westerhaar loopt vandaag voor de tiende keer mee in het defilé voor de koning ter ere van de Nederlandse Veteranendag. "Het is een goede zaak dat er steeds meer waardering komt voor de veteranen."
Actieve militairen, veteranen en muziekkorpsen zijn vandaag aanwezig bij het defilé in Den Haag. Berghuis loopt als tamboer mee en mag met zijn muziekkorps voorop in de optocht lopen. 

Belangrijke dag

De Nationale Veteranendag voelt voor Berghuis als een warm bad. "Je ziet gasten terug waar je jaren geleden een half jaar mee hebt opgetrokken. Ik kijk er erg naar uit om ze te zien en te spreken. Ook ontmoet je op zo'n dag mensen waar je niet samen mee hebt gediend. Je hebt wel hetzelfde meegemaakt en spreekt ook dezelfde taal, dat is erg fijn."

Postbezorger

Berghuis zat in 1982 bij de 'Multinational Force and Observers', een internationale vredesmacht die in Sinaï toeziet op het vredesverdrag tussen Israël en Egypte. Hij regelde toen de post. Iets wat in die tijd erg belangrijk was. "Skype bestond bijvoorbeeld nog niet, dus de brievenpost die vanuit het thuisfront kwam, was erg belangrijk."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.