nieuws

Op de koffie in de Staphorster kerken

Wie Staphorst zegt, zegt kerk. De twee lijken onlosmakelijk verbonden. Maar wie in de ene kerk is geworteld, zal niet gauw een kijkje nemen in een andere kerk. Ook al hebben ze dezelfde reformatorische roots. Een kerkentour langs acht verschillende kerken biedt kansen om te zien hoe het bij een ander toegaat.
Op vier dinsdagavonden in mei openen steeds twee kerken de deuren. Afgelopen dinsdag was eerst de hersteld hervormde kerk in Rouveen aan de beurt. Dominee Diepenbroek hield een praatje over de Reformatie en daarna trokken de honderden belangstellenden verder naar De Rank in Staphorst.

Pijnlijke breuken

Deze hervormde gemeente ontstond nadat het overgrote merendeel van de oude hervormde moederkerk overging naar de hersteld hervormde kerk in Staphorst. De breuk loopt dwars door families en doet, zoals elke kerkscheuring, nog steeds pijn. 

Reformatie

De kerkentour is een initiatief van ds. Pieter van den Berg, sinds 2008 predikant van de gereformeerd vrijgemaakte kerk in Staphorst. De tour past in het jaar waarin wordt herdacht dat 500 jaar geleden de Reformatie een feit werd. Hij had gehoopt op vijftig bezoekers. Het werden er 500.
Dinsdag 30 mei wordt de kerkentour afgesloten met een bezoek aan de PKN in IJhorst en de gereformeerd vrijgemaakte kerk in Staphorst.
Overijssel Vandaag 24 mei
Hoogtij 28 mei
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.